måndag 30 mars 2015

En finfin helg i Stockholm

Så var en av årets höjdpunkter avslutade, brödrahelgen i Stockholm. Denna gången blev det en duoträff istället då vi saknade en musketör pga sjukdom (vilket bara gör att vi får träffas än mer intensivt i sommar).
Under denna fina helg blev det besök på både det humoristiska spritmuseet och det överväldigande Vasamuseet, för att komma dit fick vi oss också en trevlig promenad, en promenad som blev tog oss över stora delar av Stockholm då den inbyggda kompassen(som så många gånger förr) fick någon knäpp. Detta har ä andra sidan gjort att man om möjligt nu hittar ännu bättre i vår kungliga huvudstad.
Kvällarna spenderades med god mat, god öl, god whiskey och hyfsat oseriösa filmer.
På söndagen var det dags att tacka för denna gång, Jespers buss gick något tidigare än min nämligen 4,5 timme tidigare. Detta resulterade storköp på Pocket shop vilket räddar veckans läsning (och förmodligen längre). Böckerna var Oceanen vid vägens slut, nationalekonomi för nyfikna och The beating of Wings (sista delen i the left hand of God).
Det blev en shoppingtur som började med att allmänt tittande på Illums Bolighus innan det var dags för Åhlens. Jag fastnade på Acne där en extremt duktig expedit hjälpte mig med plagg efter plagg, detta resulterade i två par byxor (som inte behöver lägga upp!) och en tröja. Jag fick även ett tips för att få bort fläckar (som funkar då jag testade det) ta kokande vatten där fläcken är, ta en droppe diskmedel och rör runt på fläcken med baksidan av en sked, skölj av, låt torka och vips fläcken borta.

Med andra ord en mycket lyckad helg som kommer att leva kvar i minnet ett bra tag men till hjälp så kommer det en del bilder nedan.
Ingång till spritmuseet



Vasaskeppet

Jesper ochVasaskeppet

Vasaskeppet



Ingång till Vasamuseet

Vackert väder, kanske skulle bo där

Utsikt från "nära" hotellet

En typisk kväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar